Meer gras in jouw weiland betekent gezondere dieren

koeien voer gras

Als je dieren hebt die gras eten, dan heb je als boer een groot voordeel. Gras is gratis. Je hoeft het niet te kopen en het grootste deel van het jaar hoef je het geen water te geven. Maar niet alle weilanden bestaan uit mooie grasvelden. Als je echter het hele jaar door weinig gras hebt en veel onkruid in jouw weiland, bevind je je misschien in een situatie waarin je hooi moet kopen, waardoor je investeringskosten stijgen. Het is dus belangrijk om een gezond en productief weiland te hebben.

De waarde van jouw weiland is belangrijk

Onkruid zoals ridderzuring kan de waarde van jouw weide dramatisch naar beneden halen. Daarom is ridderzuring bestrijden een noodzaak, zoniet zal het leiden tot de degradatie van jouw weiland. Omgekeerd kan onkruidbestrijding leiden tot een aanzienlijke verbetering van de bodem en het weiland. Het bestrijden van onkruid in weiland is bijna een voltijdse bezigheid, waar je misschien geen tijd voor hebt. Vakkundige mensen van Dolfijn Agri nemen graag die taak van je over. Om jouw ridderzuring te bestrijden, gebruiken we onze eigen ontwikkelde methode. Deze bestaat uit het gebruik van slechts een fractie van het bestrijdingsmiddel, wat uiteraard een goede zaak is voor het milieu. Daarnaast spuiten we rechtstreeks op de plant, hierdoor wordt geen gezond gras vernietigd en eten jouw dieren het bestrijdingsmiddel niet op.

Een optimaal beheer van jouw weiland

Dolfijn Agri blijft jouw weiland opvolgen en beheren. Met onze methode die 80% goedkoper is dan wanneer je het zelf zou doen, zul je op termijn jouw gras zichtbaar groener zien worden. En meer gras in jouw weiland betekent gezondere dieren en een beter eindproduct. Wij komen graag bij je langs voor een gratis inspectie en offerte. Het enige wat jij moet doen, is ons contacteren!