Bestrijding ridderzuring: hoe jouw grasland zichtbaar gezonder maken?

Ridderzuring kan jouw grasland alle schoonheid ontnemen. Het is een moeilijk uit te roeien onkruid, waardoor de bestrijding van ridderzuring het gebruik van chemicaliĆ«n vereist waardoor helaas de dood van gezond gras ontstaat … en bovendien zijn de chemische stoffen niet gezond voor de dieren die je laat grazen op jouw weiland! Het is dus belangrijk om jouw grasland zo snel mogelijk te behandelen als je zuring opmerkt. Maar wat is de beste manier? Laten we eens kijken hoe je gemakkelijk ridderzuring kunt verwijderen en nog belangrijker, hoe je kunt voorkomen dat het terugkomt!

Bestrijding ridderzuring op een milieu- en diervriendelijke manier

Begrazing door schapen is voorgesteld als alternatief voor het handmatig verwijderen van zuring, maar is mogelijk niet zo effectief als het met de hand verwijderen van het onkruid. Maar door de omvang van jouw weiland is het verwijderen van ridderzuring met de hand bijna onbegonnen werk. Wat is het alternatief? Nou, je kunt gebruik maken van de moderne methode van Dolfijn Agri. Deze methode blijkt heel succesvol en is een stuk milieu- en diervriendelijker. De methode die Dolfijn Agri gebruikt ter bestrijding van ridderzuring bestaat uit het gebruik van slechts een fractie van het bestrijdingsmiddel. Een machine spuit het middel rechtstreeks op het onkruid. Hierdoor wordt de zuring vernietigd en kan het onkruid zich niet meer verder uitzaaien.

De goedkoopste optie

Door het toepassen van bovenstaande methode wordt er een belangrijke factor verwijderd in de bestrijding van ridderzuring. De zaden van het onkruid nestelen zich in de bodem en kunnen daar nog jarenlang overleven. Maar door de professionele en deskundige hulp in te roepen van Dolfijn Agri, wordt jouw grasland door hen beheerd en verzorgd. Bovendien komt hun hulp met een lager prijskaartje. Als je het via een andere methode zou doen, kunnen de kosten tot 80% hoger liggen! Contacteer ons vandaag nog voor een gratis inspectie van jouw grasland en een vrijblijvende offerte!