Brandnetels bestrijden in weiland

Brandnetels bestrijden in weiland kan vele malen efficiënter en daarmee goedkoper en milieuvriendelijker. De werkzaamheden van DolfijnAgri zijn gericht op het verwijderen van onkruid in het weiland. Dit doen wij op een innovatieve manier die ons inmiddels al zeer veel aandacht in de vakbladen en in de bredere pers heeft gegeven. Na onze succesvolle aanpak van ridderzuring bestrijden, doen wij nu hetzelfde voor het verwijderen van brandnetels uit weilanden. Het resultaat: binnen enkele behandelingen is de brandnetel verdwenen en heb je een gezond weiland.

Een innovatieve manier van brandnetel bestrijden

Wij weten zeker dat je je alle voordelen kunt voorstellen die brandnetels ecologisch bestrijden met zich mee brengt. Maar wat is nu precies dat wat wij doen om ze te verwijderen? Brandnetels zijn de meest invasieve vaste planten, dus het grootste probleem bij het verwijderen ervan is hun populatie. Hoe meer je hebt, hoe moeilijker het wordt. Ze zaaien zich uit en onder de grond ontstaat een steeds groter en sterker netwerk van wortels. Doordat wij de brandnetels spuiten op de plek waar ze daadwerkelijk staan, wordt er vele malen minder gif gebruikt. Hierdoor wordt de natuur ontzien, krijgen de dieren minder gif residuen binnen en brengt het voor je bedrijf een flinke kostenbesparing met zich mee. Een besparing die je direct in je portemonnee gaat merken.

Voorkom brandnetels

Door de grond te beluchten, wordt het vocht beter vastgehouden, wat de ontwikkeling van onkruid en andere invasieve planten helpt voorkomen. Dit proces werkt ook bij grond die veel voedingsstoffen bevat. Brandnetel houdt van een rijke grond, dit ontstaat door onder andere het bemesten. Misschien wil je ook kalk aan de grond toevoegen om de doorlaatbaarheid te verbeteren. Beide methoden werken goed en zorgen voor een natuurlijke bestrijding van brandnetel en voorkomen het ontstaan ervan.

Een goede start met brandnetels bestrijden en periodiek onderhoud

Doordat wij de eerste keer dat we langskomen op alle plaatsen de brandnetels bestrijden, zal het weiland er direct beter bij staan. De brandnetels die daarna nog opkomen kunnen wij tijdens periodiek onderhoud gaan bestrijden. De hoeveelheid verdelgingsmiddel die benodigd is, daalt dus steeds verder.

 

Ook door het maaien zal in de periode hierna het weiland steeds verder brandnetelvrij worden. Dat er altijd weer wat opkomt is volkomen normaal omdat ze langzaam groeien en zaad van percelen elders ook op jouw weiland terecht komt. Je kunt elk jaar rekenen op onze service. Dit betekent dat je er niet naar om hoeft te kijken. Doordat de grasmat steeds gezonder wordt, zal er minder ruimte zijn waar de brandnetels zich kunnen vestigen, wat op de lange termijn minder problemen oplevert.

Natuurlijke bestrijding brandnetel in grasland

Veel mensen vragen zich af hoe ze brandnetels kunnen verwijderen, om zo op een natuurlijke manier het grasland brandnetelvrij te krijgen. Dit is echter bij brandnetel bijzonder lastig. Want ook al verwijder je de plant, er blijven altijd wortels en zaden over op de plek waar brandnetel stond. Mocht je dit toch willen, bijvoorbeeld omdat het slechts om een paar planten gaat, dan is het verwijderen van de wortels de methode. Gaat het om meer dan een paar planten of grotere oppervlakten? Dan is onze methode veruit de beste.

Brandnetel samen met ander onkruid verwijderen

Het belangrijkste bij het verwijderen van onkruid in grasland is om dit zo snel mogelijk in te plannen. Dit komt doordat onkruid zich gemakkelijk kan uitzaaien en verspreiden. De bestrijding van onkruid effectief en stelselmatig oppakken is de enige manier om een gezond grasland te verkrijgen. DolfijnAgri is specialist in plaatsspecifiek onkruid bestrijden. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor ridderzuring, brandnetel en distel. Kom in contact om de mogelijkheden te bespreken om jouw grasland ook gezond te krijgen. Verbeter de opbrengst van je land, zet een stap in duurzaamheid en kies voor een forse besparing.