Hoe houd ik mijn weideland vrij van veldzuring?

zuring grasland

Als je uitkijkt over jouw lege kavels en velden en je ziet verspreid in bosjes donkergroene bladeren boven het gras uittorenen, dan weet je dat je een probleem hebt met jouw weideland. In het voorjaar zijn de nog niet bloeiende nakomelingen van oudere veldzuring in rozetvorm, terwijl andere uit de basis van de gedroogde bloemstengels van vorig jaar tevoorschijn komen. Later in het seizoen kunnen uit volwassen planten meerdere stengels schieten, waardoor ze nog voller en duidelijker zichtbaar worden. Het probleem van dit onkruid is dat het jouw land helemaal

Veldzuring is giftig voor dieren

Veldzuring is een onkruid dat goed is voor mensen, maar niet voor vee. De bladeren van ridderzuring of veldzuring zijn giftig voor vee, paarden en schapen en de zaden en vegetatie van de veldzuring zijn giftig voor pluimvee en kunnen dermatitis en maagproblemen veroorzaken bij runderen. Bovendien is zuring een alternatieve gastheer voor veel gewasziekten. Helaas wordt dit onkruid in heel wat gras- en weilanden aangetroffen en ridderzuring verwijderen is niet eenvoudig. De plant omvat heel wat zaden, waardoor deze zich gemakkelijk verspreid. Daarnaast kunnen de zaden die zich in de grond nestelen met gemak jaren overleven. Van zodra je veldzuring opmerkt, is het dus belangrijk dat je jouw gras meteen behandelt om de plant te vernietigen. Als jouw dieren de weide gebruiken om te grazen, is overmatig gebruik van bestrijdingsmiddel geen optie.

Diervriendelijke oplossing

Veldzuring verwijderen zonder nadelige gevolgen voor jouw grazende dieren kan met behulp van de moderne methode van Dolfijn Agri. Deze methode houdt in dat er een minimum hoeveelheid bestrijdingsmiddel gebruikt wordt. Het middel wordt rechtstreeks op de plant gespoten, zodat het gezonde gras niet wordt beschadigd. Deze aanpak is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw dieren. Een bijkomend voordeel is dat het 80% goedkoper is dan de andere opties. Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis inspectie en offerte!