Kan ik zelf de ridderzuring bestrijden in mijn tuin of weiland?

dolfijn-agrarische-dienstverlening

Ridderzuring, een breedbladige vaste plant, is een lid van de duizendknoopfamilie en een onkruid dat gevonden wordt in slecht onderhouden gras- en weilanden. De twee belangrijkste soorten van de plant zijn Rumex crispus en R. obtusifolius, die beide een diep vertakte penwortel vormen die moeilijk volledig te verwijderen is zonder het omringende gras te verstoren. Ridderzuring bestrijden vereist het handmatig verwijderen van elke plant en een groot deel van de wortel, het toepassen van een herbicide of het gebruik van organische onkruidbestrijdingsmiddel. Maar helaas is dit niet voldoende omdat de zaden van het onkruid jarenlang kunnen overleven in de bodem. Een effectieve bestrijding is dus enkel mogelijk met de hulp van professionals.

Waarom ridderzuring moeilijk zelf te bestrijden is?

Ridderzuring bestrijden, wordt meestal niet goed uitgevoerd, waardoor de planten snel terugveren. Als je ooit bent geconfronteerd met een ongewenst terugkerende ridderzuring, is de kans groot dat je iets verkeerd hebt gedaan om het te vernietigen. Misschien heb je alleen de topgroei losgemaakt van de kraanwortels, die leven om te splitsen en opnieuw te ontspruiten. Ridderzuring is een sluwe plant die erin slaagt om zaad te zaaien terwijl je de andere kant opkijkt. Het zijn de wortels en de zaden die het lastig maken om ridderzuring te bestrijden. Elke plant kan honderden kleine, papierachtige zaden produceren die zich in de bodem nestelen. Het gebruik van chemische middelen is een effectieve oplossing, maar niet bepaald milieu- en diervriendelijk.

Contacteer Dolfijn Agri

Dolfijn Agri helpt je graag om ridderzuring te bestrijden en jouw gras- en weiland opnieuw zichtbaar gezonder en groener te maken. Hoe? Nou, wij gebruiken een duurzame en effectieve manier om ridderzuring te bestrijden. Met onze moderne methode wordt nog slechts een fractie gebruikt van het bestrijdingsmiddel, wat uiteraard fantastisch nieuws is voor het dierenwelzijn en het milieu. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een inspectie en vrijblijvende offerte.