Onkruid bestrijding in grasland Friesland

ridderzuring bestrijden friesland

Wist je dat Friesland maar liefst 680 004 hectare blijvend grasland telt en 206 584 are tijdelijk grasland? Dit grasland moet alleen al in Friesland 3 834 171 runderen van gras voorzien. Op dit soort aantallen kan onkruid een groot verschil maken. Want waar onkruid groeit, kan geen gras groeien. Ridderzuring, brandnetel en distel kunnen hardnekkig terugkerend onkruid zijn in het Friese grasland. Vandaar dat wij van DolfijnAgri ook dit seizoen weer te vinden zijn in Fryslan!

Droge zomers meer onkruid in weiland

Wat wij van DolfijnAgri zien is dat de droge zomers leiden tot een hogere onkruiddruk in grasland. De onkruidbestrijding kan het hele groeiseizoen gedaan worden. De check kan op ieder moment gedaan worden.  Door de locatie van onkruid in kaart te brengen, kan plek specifiek gespoten worden. DolfijnAgri is een pionier in plek specifiek en onkruid specifieke bestrijding. Begonnen met ridderzuring spuiten, maar inmiddels ook specialist in gehele onkruidbestrijding in grasland.

Lage kosten voor onkruidbestrijding Friesland

De methode die DolfijnAgri hanteert is beter voor het milieu, beter voor jouw portemonnee en beter voor jouw vee. Er is vele malen minder bestrijdingsmiddel nodig omdat er niet volveld gespoten wordt. Dit betekent minder chemicaliën in de grond, in het voer én een lagere factuur.

Voor wie nog niet eerder plek specifieke onkruidbestrijding geprobeerd heeft, is dit het moment om het te proberen. DolfijnAgri is veel op de weilanden in Friesland te vinden. In de gebieden van de Friese Wouden, Zuid-Westhoek, Midden-Friesland, Noord-Friesland; noem het maar, wij komen er. We kunnen dus altijd even een keer bij jouw boerderij langsrijden en onze methode laten zien. We zetten ook graag een proefstukje, zo kun je vrijblijvend en kosteloos zelf zien wat het effect is.

Neem nu contact op en plan een kennismaking in.

Cijfers CBS 2022