Onkruidbestrijding grasland: hoe begin je eraan?

veehouderij-grasland

Niet al het onkruid in gras- en weilanden is schadelijk. Heel wat onkruid is juist voedzaam en hoeft niet te worden verwijderd. Waar je je wel zorgen over moet maken, is het onkruid dat giftig is voor jouw grazende dieren. Met een goed roterend begrazingssysteem zul je het meeste onkruid uit jouw weide houden. Maar enkel een optimaal begrazingsbeheer zal niet voorkomen dat ridderzuring uit jouw gras- en weiland wegblijft. Het is dus belangrijk dat je regelmatig jouw weiland controleert om het onkruid te bestrijden dat er niet thuishoort.

Zelf onkruid bestrijden of het uit handen geven?

Het is uiteraard mogelijk om zelf het onkruid te bestrijden, maar tegelijkertijd is de onkruidbestrijding van een grasland een zware taak. Het onkruid op jouw grasland beheren, vraagt heel veel tijd en energie. Daarnaast heb je ook nog een bedrijf te runnen. Een optimaal beheer zelf uitvoeren, is dus niet voor de hand liggend. Toch is het uiterst belangrijk voor jouw bedrijf en grazende dieren. Het is niet altijd eenvoudig om taken uit handen te geven, maar Dolfijn Agri staat erom bekend succesvol onkruid te bestrijden. Met onze moderne methode verkrijg je niet alleen een uitstekende onkruidbestrijding van jouw grasland, maar het zal je ook minder geld kosten dan wanneer je jouw grasland laat behandelen op de ouderwetse manier. Een ander voordeel is dat je met onze professionals aan jouw zijde, jij je totaal geen zorgen meer hoeft te maken om jouw grasland. Dat doen wij immers voor jou!

Maak kennis met onze diensten

Onze moderne methode om ridderzuring en ander giftig onkruid te bestrijden, bestaat uit een minimale hoeveelheid bestrijdingsmiddel dat we rechtstreeks op de plant spuiten om het onkruid te doden. Hierdoor doden we niet het omliggende gezonde gras. Daarnaast voeren we regelmatige controles uit om jouw onkruidbestrijding optimaal te beheren. Contacteer ons voor een kennismaking en een gratis inspectie en offerte!