Verander jouw onkruidbestrijding van weideland en bespaar geld

zuring-bestrijden-kosting

Onkruid kan de hoeveelheid en de houdbaarheid van gewenste voedergewassen in weiden en hooivelden verminderen. Onkruid zoals ridderzuring heeft ook invloed op de esthetische waarde van een weiland. Daarom kunnen producenten ervoor kiezen om strategieën voor onkruidbeheer te initiëren die de impact van onkruid op de voederproductie verminderen. De eerste stap in effectieve onkruidbestrijding van weiland is het evalueren van de weide om de oorzaak van het onkruidprobleem te bepalen. Het testen van de grond om de huidige voedingsstof en pH-status te bepalen, is de plek om te beginnen.

Moet je al het onkruid verwijderen?

Ten eerste wordt onkruid gedefinieerd als elke plant die groeit waar je hem niet wilt hebben. Daarom moeten we in bredere zin gaan nadenken over wat onkruid is voordat de onkruidbestrijding van een weiland kan plaatsvinden. Onkruid is vaak giftig voor dieren en agressiever dan bestaande of gewenste voedersoorten. Bovendien concurreert onkruid met het gezonde gras om licht, water en voedingsstoffen. Onkruid kan ook de kwaliteit en de smakelijkheid van het voeder voor het grazen van vee verminderen. Niet alle planten die gedefinieerd worden als onkruid zijn echter schadelijk voor weilanden. Sommige planten bieden zelfs grazende dieren voedingswaarde, maar dat kan niet gezegd worden van ridderzuring omdat het giftig is voor dieren.

De meest effectieve en goedkoopste onkruidbestrijding van jouw weideland

Omdat ridderzuring giftig is voor dieren, is begrazing om het onkruid te verwijderen geen optie. Een succesvolle controlemethode omvat het gebruik van een minimum aan bestrijdingsmiddel dat rechtstreeks op de ridderzuring wordt gespoten. Dolfijn Agri heeft deze methode ontwikkeld. Een diervriendelijke methode die niet alleen effectief werkt, maar ook goed is voor het milieu. Bovendien minimaliseert het ook jouw kosten doordat er minder bestrijdingsmiddel wordt gebruikt en er minder passages door het veld nodig zijn. Contacteer ons vrijblijvend met al jouw vragen of maak een afspraak om jouw weiland gratis te laten inspecteren!