Waarom onkruidbestrijding in grasland juist nu zo belangrijk is

onkruidbestrijding weiland kosten

Waarom onkruidbestrijding in grasland juist nu zo belangrijk is? De boeren in Nederland hebben geen makkelijke tijd. Er wordt actief vanuit Den Haag en Brussel politiek bedreven op meerdere vlakken. Of het nu gaat om de CO2 uitstoot of de kwaliteit van het water, de boeren krijgen met extra regelgeving te maken. Daarnaast liggen productprijzen onder drug en merken boeren dat het steeds moeilijker wordt om alle investeringen te doen die nodig zijn. Nu kunnen wij van DolfijnAgri, specialist in onkruidbestrijding grasland, geen hulp bieden bij de regeldruk, maar wel ontzorgen in onkruiddruk! Dit kan financieel positieve gevolgen hebben.

Onkruidbeheer grasland werkt kostenbesparend

Er zijn een aantal redenen waarom boeren aan actief onkruidbeheer doen. Ten eerste kan op de plek van onkruid geen gras groeien. De opbrengst kan al snel met zo’n 20% dalen. Bij sterk door onkruid aangetaste velden kan de onkruiddruk zo hoog worden dat een groot deel onbruikbaar is. Tijdige onkruid verwijderen geeft het gras de tijd om op kale plekken dicht te groeien. Bijzaaien kan alleen als de grond vochtig genoeg is en de temperaturen niet te hoog zodat de kleine kiemplantjes niet uitdrogen. Onkruid zoals ridderzuring kan bovendien schadelijk zijn voor bepaalde dieren. Onkruid zal hoe dan ook de kwaliteit van het ruwvoer nadelig beïnvloeden. Dit heeft tot gevolg dat er meer krachtvoer ingekocht moet worden, terwijl ruwvoer nu eenmaal de goedkoopste bron is.

Kosten onkruidbestrijding grasland

Onkruidbestrijding grasland kan geld opleveren door de hogere opbrengst, maar hoe verhoudt de direct investering zich tegen deze nog te behalen opbrengst? Bij volveld onkruid spuiten in weiland zijn de kosten vaak eenvoudig te berekenen. Men neemt het aantal hectare, de benodigde hoeveelheid middel en er komt een prijs uit. Bij plek specifieke onkruidbestrijding werkt dit anders. Bij DolfijnAgri spuiten wij enkel en alleen de plant. Er komt geen gif op gezond grasland. Daardoor komt er veel minder gif in het milieu en in het voer. Dat er minder middel gebruikt wordt, komt direct tot uiting op de offerte. Deze kan veel lager zijn dan bij volveld spuiten.

Er moet eerst een inventarisatie gemaakt worden van het onkruid voor we een prijs kunnen bepalen. Nu is het zo dat wij van DolfijnAgri dit graag komen doen. Laten we dus kennismaken en direct een vrijblijvende inspectie doen. Zo weet je hoe jouw grasland ervoor staat, wat de kosten zullen zijn en wat de extra opbrengst kan zijn.

Boek nu de onkruidinspectie in of lees eerst ervaringen van anderen.